Hacka nötterna och mandeln. Rosta nötterna och mandeln. Lägg smör, grädde, socker och sirap i en kastrull och koka på låg värme c:a 10 min under omrörning. Gör kulprovet för att se om smeten är färdigkokt. När kulprovet visar att smeten har rätt konsistens (obs! ej för lös!!) bryt chokladen i småbitar och lägg i den i kolasmeten så att den smälter. Blanda i nötterna, mandeln och hasselnötsmassan. Häll upp i långpanna med smörpapper i botten. Ställ plåten i kylen över natten. Skär i bitar. Om du vill; slå in bitarna i smörpapper eller plastfolie. (Jag gissar att det är bra att förvara kolorna i kylen och lägga över lämplig mängd på fat när det är dags för fest.)
Världens syndigaste nötchokladkola
Ingredienser:
100 g mandel / nötter av din favoritsort (jag tog mandel + pecannötter) 2 dl grädde 3 dl (rör)socker 1 dl (ljus) sirap 100 g smör 200 g mörk choklad (jag tog 50% mörk blockchoklad och 50% finare mörk choklad) 1/2 ask (110 g) hasselnötsmassa
Beskrivning:
Skrivet den 17 december 2004, 17:55 av candra
- logga in eller registrera dig för att kunna kommentera