Lax med fetaosttäcke och varm gurksallad


Ingredienser: 

600 g laxfilé, skuren i 4 bitar 200 g fetaost 1 dl crème fraiche salt och peppar

Gurksallad
50 g smör 1 gurka, skuren i kuber 1 bit rödlök, finstrimlad 2 msk senap, stark och grovkornig 1 msk citron, pressad 1/2 dl dill, hackad

Beskrivning:

Ugnstemperatur 225º

Lägg laxen i en smord ugnsform. Blanda fetaost och créme fraiche i matberedare till en slät massa. Salta och peppra laxen och bred osten över. Låt stå i ugnen ca 15 minuter. Smält smöret i en kastrull. Rör ner gurka, lök, senap och citron. Fräs utan att ta färg ca 5 minuter. Blanda ner dillen. Servera laxen med den varma gurksalladen och kokt potatis.

Ditt betyg: Ingen
Betyg: 3 (antal röster: 1)