Smörj formen och bröa den. Hels ska formen ha löstagbar kant. Om inte bör Du för sakerhets skull lagga smörpapper i botten pà formen innan den görs iordning. Sätt ugnen pà 200grader. Smält matfettet i en stor kastrull och ta av den fràn plattan. Bryt blockchokladen i mindre bitar och làt den smälta i fettet. Lägg i socker och aggulor och rör om kraftigt för hand. Blanda de hackade nötterna med mjölet och eventuellt kaffepulve. Rör ner det. Vispa aggvitorna till mycket hàrt skum (med elvisp) När du kan vända bunken upp och ner utan att nagot faller ut sà vispar du ytterligare nàgra varv. Vänd ner ner äggvitorna i smeten. Vispa INTE, bara vänd försiktigt. Häll smeten i formen och grädda i cirka 35minuter. Lossa kakan försiktigt. Skär med en kniv runt kanten. Servera med den lite "frasiga" sidan upp till kaffet efter maten.
Theres Kaloririka Chokladkaka
Ingredienser:
175gram smör 175gram blockchoklad 2deciliter socker 3äggulor 1deciliter finhackade hasselnötter (nötallergiker eller dylikt kan skippa det) 1deciliter vetemjöl (1tsk nèskaffe) 3äggvitor TILL FORMEN: Margarin Ströbröd
Beskrivning:
Skrivet den 2 september 2004, 08:56 av StormTaz
- logga in eller registrera dig för att kunna kommentera