Vispa grädden hårt i en skål. Vispa sedan äggulorna tillsammans med sockret i en annan skål. Vänd ner äggulorna i grädden och blanda runt. Häll upp i burkar eller portionsformar (gamla cremefraicheburkar är finfina). Detta är basrecpetet. Du kan smaksätta med i stort sett vad du vill. Jag brukar hacka 1-2 dubbel Daim och vända ner i grädden innan äggblandningen går i. Hallon, vaniljstång, jordgubbar, lite kakao eller O'boy är också gott. Gör vad du känner för. Ett tips är att man lägger upp i portionsformar, sen om det är fest etc, kan man lätt stjälpa upp på fat, dekorera med färska frukter, bär, ringla lite smält choklad på ett bakplåtspapper som man sen låter stelna, så har man en fin och smakrik dekoration. Använd fantasin och lycka till. :)
Mormor Majas gräddglass.
Ingredienser:
3 dl vispgrädde. 3 äggulor. 1 dl socker.
Beskrivning:
Skrivet den 17 juli 2005, 23:55 av sboardgirl
- logga in eller registrera dig för att kunna kommentera