Szechuan kyckling ca 5 pers


Ingredienser: 

500 g kyckling file eller annat kött typ fläskfile, biff olja till wokning

Grönsaker : 1 stor purjolök, strimlad 1 stor gul lök, strimlad 1 röd paprika, strimlad 1 gul paprika, strimlad 2 stora morötter, tunt skivad 1 stor burk champinjoner 1 burk bambuskott 1 burk skivade vattenkastanjer

            3 msk tomatpure

Sås : 1 hönsbuljongtärning 2 dl vatten 1/2 dl hoisinsås 2 tsk vitvinsvinäger 2 tsk sambael olek 1 msk kinesisk soja 1 msk strösocker 3-4 pressade vitlöksklyftor

Redning : 1 msk maizena 1/2 dl vatten

Tillbehör : Jasmineris

Beskrivning:
  1. woka kycklingen i omgångar. Tag upp.

  2. Woka grönsakerna i omgångar och blanda sedan ner all kyckling och grönsaker i woken.

  3. Tag fram en kastrull. Tillsätt hönsbuljong, vatten, hoisinsås, vitvinsvinäger, sambael olek, soja,strösocker, och pressad vitlök. Ge såsen ett uppkok.

  4. Tillsätt såsen samt tomatpuren i woken tillsammans med kycklingen och grönsakerna och koka upp. Smaka av om ev salt behövs. Red även av woken med vatten och maizena om detta skulle behövas.

Servera till jasmineris och extra soja

Ditt betyg: Ingen
Betyg: 3 (antal röster: 1)