Gravlaxpaj med romsås


Ingredienser: 

Pajdeg: 3 dl vetemjöl 100 g smör 2 msk vatten

Fyllning: 1 ½ dl hackad gul lök 200 g gravad lax 1 dl hackad dill 3 dl riven ost (gärna lagrad) 2 ägg 2 ½ dl matlagningsgrädde ½ tsk salt 1 krm svartpeppar

Romsås: 3/4 dl majonnäs 3 dl gräddfil 1 knippe gräslök 100 g ishavsrom 1 krm salt

Beskrivning:

Gör pajdegen. Finfördela smöret i mjölet och tillsätt vattnet, arbeta snabbt ihop en deg. Tryck ut degen i en pajform, nagga med en gaffel och låt vila i ca. 30 min. Sätt ugenen på 200 C.

Fräs löken mjuk utan att den får färg i 5 min. Skär den gravade laxen i tärningar. Blanda lök, gravlax, dill och ost.

Blanda under tiden ihop ägg, grädde, salt & peppar. Lägg i laxfyllningen i pajskalet och slå över äggblandningen. Höj ungsvärmen till 250 grader.

Grädda pajen i nedre delen av ugnen i ca. 30 min. Rör under tiden ihop romsåsen och ställ kallt. Servera pajen ljummen med såsen och en sallad.

Ditt betyg: Ingen
Betyg: 3 (antal röster: 1)