Orientalisk fiskgryta


Ingredienser: 

4 viktväktarportioner:

2 msk matmargarin 3 dl skivad purjolök 1 tsk curry 3 potatisar, tärnade 1 stor morot i bitar 2,5 dl lättmjölk 2,5 dl vatten 2 msk hummerfond 0,5 tsk salt 400 g torskfilé (eller annan valfri fisk) 150 g skalade räkor 2 msk hackad dill malen vitpeppar

Redning: 2 tsk maizena 1 msk vatten

Beskrivning:
  1. Mjukfräs purjolöken i margarin i en kastrull. Rör i curryn och låt den fräsa med en liten stund. Lägg i potatis och morotsbitar.
  2. Tillsätt vatten, mjölk, fond och salt. Vispa ihop redningen och red av grytan. Låt den koka upp.
  3. Skär fisken i 2 cm stora bitar och lägg dem i grytan. Låt grytan koka på svag värme i ca. 7 minuter. Rör om då och då.
  4. När fisken är färdig tillsätt räkor och hackad dill. Hetta upp grytan och smaka av med salt och peppar.

Sververa grytan med ex. ris eller pressad potatis.

Ditt betyg: Ingen
Betyg: 3 (antal röster: 1)