KYCKLINGPAJ MED CHILISÅS


Ingredienser: 

4 port. Ugn: 225 grader

Pajdeg:

100 mg margarin eller smör 2½ dl vetemjöl 1-2 msk vatten

Fyllning:

1 kall grillad eller kokt kyckling 1 gul paprika 1 röd paprika 1 msk margarin eller smör ½ påse djupfryst smålök (150g) 2 msk vetemjöl 2½ dl mellangrädde 1 dl chilisås 1 burk annanas i skivor (220g) 1-2 tsk italiensk salladskrydda ½ tsk salt 2-3 krm svartpeppar

Pensling: 1 uppvispat ägg

Beskrivning:
  1. Hacka samman ingredienserna till pajdegen, gärna i en matberedare. Låt degen ligga kallt ca. 30 min.

  2. Bena ut och ta bort skinnet från kycklingen. Skär den i mindre bitar. Skölj, kärna ur och skär paprikan i småbitar.

  3. Fräs paprikan i matfettet. Tillsätt löken. Strö över mjöl och späd med grädde. Tillsätt chilisås och låt stuvningen koka ett par minuter.

4.Skär annanasen i bitar. Tillsätt annanas och kyckling i stuvningen. Smaka av med italiensk salladskrydda, salt och peppar. Häll den i en ugnsäkerform.

  1. Kavla ut degen till en platta lika stor som formen. Du kavlar endast mellan 2 bitar plastfilm.

  2. Lägg pajlocket över kycklingen (stuvningen). Penslalocket med ägg.

  3. Grädda pajen i ugnen i 225 grader, 25-30 min. Servera pajen med en grönsallad med gurka.

Ditt betyg: Ingen
Betyg: 3 (antal röster: 1)