Tvätta och skiva champinjonena, eller dela dem i mindre bitar på annat sätt. Stek dem i lite matfett i en stekpanna tills vattnet har (nästan) kokat bort eller de har fått lite färg. Börjar de bränna fast har du stekt för länge. Slå över creme fraichen och salta eventuellt lite om du vill. Rör om, låt småputtra ett litet tag. Om du vill kan du späda med lite mjölk (+mjöl), grädde, naturell creme fraiche eller något annat. Men ta inte för mycket, då försvinner smaken. Ät tillsammans med pasta. Fast det går säkert även bra med ris, nudlar, potatis eller vad du råkar ha hemma.
Pasta med svampsås
Ingredienser:
1-2 burkar creme fraiche med smak, förslagsvis paprika/chili. Champinjoner, så mycket du vill ha. Men tänk på att de krymper när de tillagas, så det går åt en hel del. Ev lite salt Pasta av något slag (förslagsvis spagetti).
Beskrivning:
Skrivet den 9 december 2004, 16:21 av JessieDessie
- logga in eller registrera dig för att kunna kommentera