(Icas, 8 port): Häll olivolja, vatten och buljongtärning i en kastrull. Koka upp. Ta kastrullen från värmen och rör ner couscousgrynen. Lägg på ett lock och låt grynen svälla ca 5 min tills de är mjuka och vätskan sugits upp. Rör ner pressad vitlök, citrussaft och hackade soltorkade tomater. Krydda med salt och peppar. Dela broccolin i buketter. Koka dem i lättsaltat vatten i en kastrull ca 5 min. Ta upp och låt broccolin rinna av. Skölj, ansa och finstrimla purjolöken. Skär sockerärtorna i mindre bitar. Blanda grönsakerna och tomater i couscousen och servera!
Couscoussallad
Ingredienser:
1/2 dl olivolja 5 dl vatten 2 hönsbuljongtärningar 5 dl couscousgryn 2 vitlöksklyftor 1/2 dl saft av pressad citron eller lime 10 soltorkade tomater 1/2 tsk salt 1krm peppar 1 broccoli, 250 g 1 purjolök 100 g sockerärtor 200 g körsbärstomater eller 4 vanliga i klyftor
Beskrivning:
Skrivet den 17 oktober 2004, 13:36 av california
- logga in eller registrera dig för att kunna kommentera