Sätt ugnen på 250 grader. Blanda ihop sojamjöl och vetemjöl i en bunke tillsammans med bakpulver och salt. Låt margarnet smälta lite och rör ner det i mjölblandningen. Tillsätt lättfilen och rör ihop. Knåda degen tills du fått en smidig deg. Degen kan bli kladdig, använd lite vetemjöl når du knådar så blir den smidig och slät. Smöra in en plåt med margarin eller olja. Kavla ut degen på plåten. Häll på krossade tomater över hela degen. Krydda rejält med pizzakrydda och salt. Tillsätt önskad fyllning efter eget huvud. I mitt recept använder jag mig av skinka (fettsnål) som bas. Krydda igen Strö över riven fettsnål ost. In i ugnen ca 10-15 min.
Pizzan skiljer sig från vanliga pizzor i två avseenden.
För det första innehåller degen i vanlig pizza alldeles för mycket snabba kolhydrater. Sojamjöl innehåller långsamma kolhydrater och mycket protetin, vetemjöl mycket snabba kolhydrater. Sojamjölet saknar dock bakegenskaper som gör att degen endast blir bra med minst hälften vetemjöl. Degen blir trots detta betydligt nyttigare än degen i vanlig pizza.
För det andra är den stora fettboven i pizza osten. Det finns olika sorters fettsnåla ostar att köpa i affären som gör att osten tvärtom blir nyttig(proteinrik)
Ät och njut av denna proteinbomb! :)