Koka pastan i lättsaltat vatten. Skala och skiva löken. Skölj, ansa och skär champinjonerna och morötterna i fjärdedelar. Fräs lök och champinjoner i olja till all vätska kokat in. Häll över i en gryta och om du vill sà kan du steka morötterna i lite olja eller smör. Hall over allt i en gryta och ös över de krossade tomaterna och rör i creme fraische eller grädde. Làt puttra under lock 10-15minuter. Smaka av med salt och peppar och eventuellt 2-3vitloksklyftor. Làt pastan rinna av. Servera den nykokta pastan med röran, farskriven permesanost, bröd och strimlad sallad. Tips: För att fà grytan annumer matig kan du ha i lite tärnad potatis, da kokar du ända tillspotatisen ar mjuk.
Theres Svamp och morots gryta
Ingredienser:
280g Pasta 2gula lökar 200g champinjoner 4-5morotter 500g krossade tomater 1dl latt creme fraische eller gradde 1msk olja 1tsk salt 1-2krm peppar
Beskrivning:
Skrivet den 2 september 2004, 08:40 av StormTaz
- logga in eller registrera dig för att kunna kommentera