Sätt ugnen på 175C. Skär bort ev ben från Fläskkarrén, bryn på ytan, lägg steken i en ungsäker form, salta ordentligt och lägg på ett lager med svartpeppar. Häll över marinaden och ställ in köttet i ugnen, klicka ut lite klickar med smör.
Klyfta potatisen och lägg på en braspanna. Salta, peppra och strö över hackad vitlök. Ställ in potatisen efter ca 20-30 beroende på hur stor steken är.
Ös gärna steken. Ha potatisen högt ett tag så den får fin färg sen ska steken stå överst resten av tiden.
Steken ska vara inne minst 1 timme men är man osäker är det bara att skära upp och kolla i mitten. Skyn blir perfekt att göra sås på om man vill det men jag älskar bearnaisesås så jag brukar köra det istället.
Gör såsen, skiva steken i tunna skivor lägg upp och njut! Jag gör även vitlökssmör till. Det blir klockrent! Som ni märker gillar jag vitlök, Det är det bästa som finns! /Håkan