Pepparstek ala Peters


Ingredienser: 

800 gr Oxfile, bakbiten på filén. 2 msk hackad lök. 1 msk Dragon. 6 cl Bristol Cream eller Portvin. ½ l brunsås. 1 dl grädde. 2 tsk krossad vitpeppar.

Beskrivning:
  1. Stek eller grilla köttet i hel bit på svag värme tills köttet börjar blöda i ändarna. Strö grovmalen svartpeppar över köttet och flambera med ca 5cl konjak.
  2. Ta köttet åt sidan och använd skyn från flamberingen till grund för såsen.
  3. Tillsätt en klick smör i skyn, fräs löken och dragon, tillsätt Sherryn eller Portvinet rör om, slå i brunsåsen och tillsätt grädden och vitpepparn. låt koka i fem minuter och sänk sedan värmen.
  4. Skiva köttet i centimetertjocka skivor och lägg i det i såsen. Såsen får ej koka när köttet nedlägges då blir köttet kokt och segt. Låt stå i fem till tio minuter.

Serveras med Pommes Frites, Potatiskrocketer eller Ris.

Ditt betyg: Ingen
Betyg: 2.5 (2 votes)