Skrivet den 7 december 2005, 11:40 av Dragonmind
I går kväll blev jag desperat efter choklad (det brukar hända mig) men eftersom slantarna var slut blev jag tvungen att hitta på något annat.
Så jag sökte upp på nätet flera resept på kladdkaka, och valde ut ett utan vaniljsocker (eftesom jag inte hade något vaniljsocker) jag bakade glatt och satte mig sedan framför "Oh brother where art thou" och mumsade på min kaka.
Den var riktgit god förutom att jag kände hur sockret gnagde på min tandemalj.
Tre deceliter socker skulle det vara, enligt samtliga av de recept som jag hittade.
Nu är jag inget hälspfreak och anser att både socker och fett är bra i lagoma mängder (märk väl lagoma mängder) men tre deceliter socker är väl ändå att ta i för en liten kaka där detär den goia chokladsmaken som man är ute efter? Sockret dräknte helt hela kakan och trängde undan kakaosmaken även om jag ökade på den mängden.