Användarbild
De finns i studentvärlden och förmodligen annanstädes ochså, flera varianter mat. Nu talar jag inte om olika sorters rätter utan bara grundläggande matkoncept. Dessa finns i 3 grundläggande varianter som är upplagda efter godhet, billighet, enkelhet samt tid de tar att fixa. 1.Vi har föda, vilket är den sorts mat som man inte på något sätt njuter av att äta den som är på gränsen till oätbar men som ändå tvingas i när diverse symtomer på svält uppkommer och affären är stängd, alternativt när pengarna är slut. Detta är oftast redan färdiglagat och bara att äta...eller så är de så att de krävs tillagning men man inte orkar. Tar alltså ingen eller lite tid att fixa. 2.Vi har mat, normal mat med 1-3 ingridienser (krydda och ketshup räknas ej som ingridiens). Denna mat ätes som oftast av studenter och vanligt folk, makaroner och korv, makaroner och gädda, makaroner och spagetti osv. Denna variant är lite beoende på vilken sorts pasta eller annan variant av atteraljmat man har sen spelar de roll lite om hur fort man lyckas få vatten att koka...men om man säger tillagningstiden för snabbmakaroner 3 minuter. 3. Sen, sist men inte minst, eller billigast för den delen! Då har vi avancerad mat! Detta är den mat man kanske tillverkar till på en fredag eller en vanlig dag när man har lust att lyxa till de en aning. Denna mat innehåller mer än tre ingridenser och tar mer än 20 minuter effektiv blandnings, rörnings och fixningstid att fixa. Det kan även vara lyxvarianter av mat och till och med ultralyxvarianter av föda. De krävs inte att de blir gott, men förhoppningsvis så har man i alla fall i början av matlagningen en grundtanke på att de ska bli gott. Annars kan man spara tid och pengar genom att nöja sig med föda. Frågor, synpunkter eller kanske tillägg på detta?